Noul site Timflow: livrările de buștean sunt acum și mai transparente

15 Decembrie 2017

Astăzi, site-ul Timflow (www.timflow.com) a primit o actualizare ce include o nouă prezentare grafică și funcții suplimentare. Site-ul este acum disponibil în limba engleză, Parcurile Naționale din România sunt marcate pe hartă ca „zone de excludere”, iar disponibilitatea datelor pentru utilizatorii înregistrați a fost extinsă de la o lună la un an de zile. Site-ul afișează date colectate de sistemul bazat pe prin GPS ce permite monitorizarea transparentă a transporturilor de lemn.

Oricine se poate înregistra și poate verifica fotografiile, documentele și rutele parcurse, de la punctul de încărcare la destinația tuturor camioanelor care transportă buștean către HS Timber Productions, prima companie care a implementat Timflow ca parte a planului său de a stopa fenomenul tăierilor ilegale din România.

Site-ul Timflow are un aspect și facilități noi

Cea mai importantă calitate a sistemului Timflow este nivelul nemaiîntâlnit de transparență. Toate datele GPS colectate sunt disponibile public pe portal, ceea ce permite factorilor interesați să verifice transporturile de buștean. La început, Timflow a fost oferit doar în limba română, dar cu adăugarea versiunii în limba engleză, publicul potențial se lărgește considerabil. De asemenea a fost produsă o versiune accesibilă pe dispozitivele mobile.

Începând de astăzi datele publicate vor fi disponibile pentru mai mult timp. Disponibilitatea datelor a crescut de la o lună la un an întreg, începând cu 1 octombrie 2017.

Noul site www.timflow.com arată acum nu doar proveniența și traseul parcurs de camioanele care livrează lemn, ci și Parcurile Naționale din România Deși legislația din România permite recoltarea din anumite zone ale Parcurilor Naționale („zonele tampon”), precum și în anumite situații (cum ar fi lucrările de igienizare), prima companie care a implementat sistemul are o politică de „zero lemn din Parcurile Naționale” – nu acceptă lemn provenit din aceste zone, chiar dacă este recoltat legal.

„Am implementat Timflow în luna aprilie și am întrebat partenerii și alți factori interesați ce părere au despre sistem și cum l-am putea îmbunătăți. Actualizarea de astăzi urmează îndeaproape recomandările acestora. Timflow este un sistem de trasabilitate unic, fără egal în întreaga industrie europeană a lemnului, și datorită interacțiunii cu partenerii devine tot mai bun în fiecare zi”, a explicat Hannes Plackner, manager de proiect Timflow.Înapoi